Over Chris Nijskens

Ik ben Chris Nijskens.
Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen. Ik weet als geen ander wat het is om je carrière een wending te geven. Vele jaren werkte ik als verpleegkundige op de intensive care en spoedeisende hulp van het UMC St Radboud in Nijmegen. De laatste vijf jaar werkte ik als leidinggevende.
In 1998 koos ik voor een carrièreswitch en volgde de opleiding tot arboadviseur aan de Hogeschool Nijmegen. Ik werkte acht jaar bij ArboUnie, eerst als arboadviseur, daarna als loopbaanbegeleider en coach.In deze periode begeleidde ik ruim 150 loopbaan- en outplacementtrajecten voor klanten in de zorg, het onderwijs, voor gemeenten, overheid en de industrie. Ook verzorgde ik vele individuele coachingstrajecten. In 2005 verbreedde ik mijn kennis via een training ‘Stress en burn-out’ en in 2007 doorliep ik de opleiding tot NLP-practitioner.
In 2009 heb ik mijn bedrijf La Vuelta opgericht. De afgelopen jaren ben ik naast (loopbaan) coach ook mediator geworden en ACT trainer.
ACT helpt mensen om;
Hun gedachten en gevoelens beter te kunnen accepteren en loslaten
Meer aandacht te hebben voor wat zich nu feitelijk afspeelt (mindfulness)
Meer zicht te krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt (waar je aandacht aan wilt besteden) en wat je nog wilt bereiken in dit leven (en hoe daar naar op weg te gaan)

Mijn stijl is….
Heel goed luisteren naar de ander. Wat is belangrijk voor iemand, wat is de vaardigheid die je wil leren. Naast luisteren vraag ik goed door. Wat wil de ander bereiken, waarmee zou hij/zij uiteindelijk tevreden zijn. Vaak zit de oplossing in de persoon zelf maar is net even een spiegel nodig. Aansluiten bij jouw (leer)vraag is kenmerkend voor mij, soms met behulp van opdrachten, voorbeelden of oefeningen.

Mijn waarden zijn…..
Respect, betrokkenheid en empathie. Voor mij is ieder mens uniek. Ieder mens heeft bepaalde krachten. Het mooiste is om te kunnen en durven leven vanuit je eigen kracht.

Prive….
Als mens ben ik iemand met veel energie. Veel hiervan gaat naar mijn drie kinderen, zij komen altijd op de eerste plaats. Daarnaast ben ik iemand die heel graag sport, ik geef spinning les en pilatus les op een sportschool. Ik hou van actieve vakanties, wandelen en motorrijden. Daarnaast kan ik ook heel goed de rust opzoeken, ik lees en fotografeer graag en ik speel piano. Zo probeer ik mijn innerlijke balans te bewaken.

Kennis en ervaring opdoen gaan bij mij hand in hand. Niet voor niets laat ik mij inspireren door het motto:

Geef mij een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken’